Com en els últims anys, hem participat en les Trobades d'alumnat mediador de l'IES Benlliure de València. I ja fa nou anys que hi participem, de vegades fent exposicions d'allò que fem a l'institut en convvivència, de vegades portant una representació teatral, com fa dos anys (Binta i Soda, i la idea de Maduli), de vegades únicament com a participants. Enguany ens han fet una entrevista sobre la mediació (el nostre alumne Sau Felguera de 4t d'ESO ha sigut un dels tres alumnes entrevistats). A més a més han participat en aquestes Trobades Rubén Navarro, Mohamed Saleh, Daniel Tinajo, de 4t d'ESO, i Nerea Busquiel, Aina Cascos i Andrea Magaña, de 3r d'ESO. Com a professors: Raquel Chacón i Vicent Suay.
Enguany, la temàtica girava en torn als ODS (Objectius del Desenvolupament Sostenible). L'alumnat que ha acudit a les Trobades ha treballat dos ODS de dues maneres diferents, fent un hexàgon amb cadascú (amb imatges i proposant solucions), i preparant preguntes sobre els dos ODS, per a un Kahoot. Els nostres alumnes treballaren en les hores del pati els següentes ODS: "Ciutats i comunitats sostenibles", "Vida i Ecosistemes terrestres".
La dinàmica central de les XVI Trobades ha sigut un joc en el què els professors havien de llegir un relat relacionat amb un ODS i els alumnes, que estaven repartits en diferents grups al pati de l'IES Benlliure, havien d'endevinar de quin ODS es tractava. Cada grup d'alumnes passava per quatre llocs diferents, és a dir que escoltaven quatre històries diferents. Després entraven al Saló d'actes i participaven en un kahoot sobre els ODS, i es reflexionava sobre el que ells havien treballat als seus instituts i les solucions que proposaven per a complir amb els ODS.
Una experiència, com sempre, molt interessant. I en l'actualitat, més necessària que mai.
Entrevista a Sau Felguera
No hay comentarios:
Publicar un comentario